Değerli Misafirlerimiz ;
Bilindiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” kapsamına alınan Yeni Tip Koronavirüs
(COVID-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kontrollü normalleşme süreci aşamasına geçilmiş bulunmaktadır.
Yeni dünya turizminin değişen hijyen, ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda Turunç Resort Hotel olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkında olup sektörde fark yaratmaya devam ediyoruz. Otellerdeki değişen ve gelişen hijyen standartlarını Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri,Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda sağlıyoruz.
Turunç Resort Hotel olarak özel hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde zengin yiyecek – içecek konseptimizi geliştirdik. Tesisimizin her alanında aldığımız önlemler geliştirdiğimiz hijyen standartlarımız ile siz değerli misafirlerimize güvenli ve unutulmaz bir tatil sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.
Misafirlerine hijyenik bir ortamda ve güvende hissettirmenin yanı sıra konforlu bir ortamda da gerçek tatil sunmayı hedef edinmiş tesisimizde Pandemi Eylem Ekibi oluşturulmuş olup gerekli protokoller hazırlanmıştır.
Yenilenme ve alınan tedbirler çerçevesinde Dünya Sağlık Örgütü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı ‘Konaklama Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci’ne ilişkin 2020/6 nolu Genelge detaylı bir şekilde referans alınmıştır.
Turunç Resort Güvenli Turizm Sertifikası
Öncelikli olarak 54.000 m2 alan içerisinde bulunan, bulunduğu yer olarak denize sıfır, sosyal mesafeye uygun kapasite ile hizmet verilecektir. Zemin üzerinde sosyal mesafe kurallarına uyulması için işaretlemeler yapılmıştır.
Personellerimiz Pandemi, hijyen, kişisel hijyen, el yıkama, maske ve eldiven kullanımı, sosyal mesafenin ve yüzey temasını en aza indirgemenin önemi, gıda güvenliği iş sağlığı ve güvenliği gibi konuları içeren eğitim planlarına uygun olarak eğitim almaktadırlar.
Personelin tesise girişinde temassız ateş ölçümü uygulamaları, dezenfeksiyon paspasları ve el dezenfeksiyonu veya antiseptiği uygulamaları yapılır.
Personele, çalışma yerine, misafirler ve ortam ile temasına uygun kişisel koruyucu donanım(maske, cerrahi maske, eldiven, siperlik gibi) ile el dezenfeksiyon imkânı sağlanır ve kullanımı kontrol edilir.
Personel kıyafetlerinin günlük temizliği ve hijyeni sağlanır.
Personel yemekhanesinde, ortak kullanım alanlarında, lojmanda 1,5-2 m sosyal mesafenin korunması kuralına uyulması zorunludur.
Aynı vardiyada mümkün olduğunca aynı personelin çalıştırılmasına özen gösterilir.
Personelin soyunma-duş-tuvalet ve ortakyemek yeme dinlenme alanları sosyal mesafe koşullarına uygun olarak düzenlenip, yer işaretleri, şerit, bariyer gibi düzenlemeler yapılmıştır, bu alanların temizliği ve kurallara uygun şekilde dezenfeksiyonu düzenli olarak sağlanır.
Seyahat eden personel işe başlamadan önce 14 gün evinde veya lojmanda karantinada kalır.
Tesis bünyesinde veya ayrı bir yerde personel lojmanı bulunması halinde, enfazla 4 kişilik odalarda konaklama sağlanır, koğuş sisteminde konaklama yapılmaz, lojmanların ve yeme içme ünitelerinin temizlik, hijyen ve sağlık tedbirleri misafir üniteleri için geçerli olan koşullarda sağlanır, bu ünitelere personel olmayan kişilerin erişimine izin verilmez. Mal tedariki veya başka sebeplerle (tamir, bakım, vb) tesise geçici olarak kabul edilen kişilerin temasının asgari düzeyde tutulmasına yönelik kurallar belirlenerek uygulanması izlenir. Ayrıca, bu kişilerin sosyal mesafe kuralı korunarak ve koruyucu ekipman kullanarak işlemlerini yapmaları sağlanır.
Personel tarafından kullanılan asansörlere 2 kişiden fazla binilemez.
Personel yemekhanesinde ve ortak kullanım alanlarında sosyal mesafenin önemini belirten afişler yer almaktadır.
Personelde hastalık belirtileri tespiti halinde derhal pandemi eylem prosedürü uygulanır.
Animasyon şovlarında sosyal mesafe gözetilerek oturma düzeninden şov içeriklerine kadar tüm detaylar gözden geçirilmiş olarak eğlenceniz size ulaştırılacaktır.
ELLERİNİ YIKA
Ellerinizin tamamını kapsayacak kadar sabun sürün-Ellerinizin tüm yüzeylerini, arkalarını, parmak aralarını ve tırnak altlarını en az 20 saniye süreyle sabunlayın.-Ellerinizi yine akan suyla durulayın.-Temiz bir bez ya da tek kullanımlık havluyla kurulayın.
ELLERİMİ NE ZAMAN YIKAMALIYIM?
Burnunuzu temizledikten öksürdükten ya da hapşırdıktan sonra
Topluma açık bir mekana gittikten sonra
Para dahil olmak üzere, dışarıdaki tüm madde ve
yüzeylere dokunduktan sonra
Yemek yedikten önce ve sonra,
Elleriniz apaçık kirli durumdayken
Hapşırırken ve öksürürken kurallara uyun: bu sırada ağzınızı ve burnunuzu kolunuzun içiyle ya da mendille kapatın. Ardından mendili hemen atın ve ellerinizi yıkayın. Yüzünüze(ağız, burun, gözler) dokunmayın.
Sosyal mesafenizi koruyun: Tokalaşmayın, sarılmayın, öpüşmeyin; gıda maddelerini, kap kacağı, bardak ve havlu gibi şeyleri ortak kullanmayın.
Nezle ya da grip gibi semptomları olan kişilere yakın temastan kaçının. Kendinizde ya da çocuğunuzda ateş, öksürük ya da solunum güçlüğü varsa gecikmeden tıbbi yardım için başvurun.
İç alanlar, genel alanlar ve lobby’de temizlik hizmetleri sıklığı her 3 saatte bir periyodik olarak etkin dezenfektanlar kullanılarak temizlenmektedir.
Tüm ortak alan tuvaletlerinde, sık kullanılan yüzeylerde (asansör butonları, kapı kolları, trabzanlar vb.) etkin dezenfektanlar kullanılarak temizlik işleri yapılmaktadır.
Tüm temizlik ekibi bu süreç içerisinde tek kullanımlık, eldiven ve maske kullanmaktadır.
Tüm ortak alan tuvaletleri, asansör önleri gibi el ile temasın yüksek olduğu alanlara dezenfektan
üniteleri yerleştirilmiştir.
Havalandırma ve klima sisteminin ve çamaşır, bulaşık makinesi gibi diğer araç, gereç, malzeme, donanımın periyodik bakımları ve gerekli olanların sterilizasyonu sağlanmaktadır.
Ortak kullanım alanları temizlik frekansı arttırılmıştır.
Ortak kullanım alanlarına, asansörlere, bilgilendirme panolarına uyarı levhaları,
bilgilendirme broşürleri ve uyulması gereken kuralları ihtiva eden afişleri asılmıştır.
Genel Alan tuvaletlerin günlük temizlik ve dezenfeksiyonu sıklıkla yapılacak olup, gerekli düzenlemelerle sürekli takip altında tutulacaktır.
Tesisimiz geniş arazi avantajı ile yeniden düzenlenmiştir.
Asansörlerin sosyal mesafe kurallarına uygun kullanımına ilişkin asansör içi yer işaretleri ve yazılı bilgilendirmeler yapılmıştır.
Tüm asansörler sosyal mesafe kuralları çerçevesinde belirli sayıda misafir tarafından kullanılabilecektir.
Tüm ortak kullanım alanlardaki ve genel mekanlardaki oturma düzenleri(2,5 m2 de 1 kişi) olacak şekilde düzenlenmiştir.
Yemek salonları, toplantı salonu, lobi, resepsiyon, oturma salonu, oyun salonu, eğlence, animasyon alanları, bar, diskotek, satış üniteleri, açık alanlarda yer alan oturma/bekleme/yeme- içme düzenlemeleri ile havuz çevresi ve kıyıda bulunan gölgelikler/şezlong gurupları dahil tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiştir.
Misafirlerimizin tesise girişinde görevli personelimiz tarafından temassız ateş ölçümü uygulamaları ve el dezenfeksiyon imkanı ile karşılanır.
Tesisimize giriş yapmakta olan tüm misafirlerimize eğer maskeleri yok ise tesisimiz tarafından maske temin edilecektir.
Bekleme alanımızda misafir bilgilendirme panoları bulunmakta olup misafirlerimizin uyması gereken kurallar ve alınmış önlemler bu panolardan takip edebilecektir
Misafirlerimiz oluşturulan güvenli bölgede giriş işlemlerinin yapılması için yönlendirilir.
Bavullar ve eşyalar, gerekli eğitimleri almış olan personelimiz tarafından dezenfekte edilmek sureti ile otelimize alınacak ve misafirlerimizin odalarına güvenli bir şekilde gönderilecektir.
Resepsiyon deskinde her daim dezenfektan spreyi, maske bulundurulacaktır
Misafirlerimiz, girişte ateş ölçümünden geçirilerek, kayıtları tutulacaktır. Bu kayıtlar KVKK kapsamında sadece kendileri ile paylaşılacaktır.
Kapı Kartları misafirlerimiz otele giriş yapmadan önce dezenfekte edilmiş olarak hazırlanacak koruma kılıflarının içinde takdim edilecektir.
Kullanılacak olan kalem, havlu kartı dezenfekte işlemi uygulandıktan sonra misafirlerimize verilecek ve kullanılmış olanlar tekrar dezenfekte edilecektir.
İsteyen misafirlerin araçları dezenfekte edilecektir.
Resepsiyon personelimiz tarafından tesisimiz hakkında gerekli bilgiler verilecek, yeni konsept broşürlerimiz misafirlerimize verilecektir.
Resepsiyon görevlilerinin desk arkasındaki çalışma planı, kişisel mesafe kuralına uygun düzenlenmiştir. (Kimlik okuma, fotokopi cihazları, bilgisayarlar bu şekilde düzenlenmiştir.)
Oda temizliğinde kat hizmetleri personeli için kişisel koruyucu önlemler (eldiven, maske ve gerektiğinde siper maske) kullanılmaktadır.
Temizlik işlemine başlamadan önce ilk olarak odanın havalandırılması için pencere/balkon kapısı açılır. Temizlik işlemi süresince klima çalıştırılmamaktadır.
Misafir odası yatakları işletmemizin temizlik ve dezenfeksiyon planında yer alan sıklığa göre uygun yöntemlerle dezenfekte edilmektedir.
Bebek yatakları her kullanım sonrası ve öncesi dezenfekte edilmektedir.
Misafir odaları, odalarda elle temas edilen yüzeyler ve telefon, kumanda, su ısıtıcısı, kapı pencere kolları gibi donanımlar misafirin konaklaması sona erdiğinde dezenfekte özelliği olan ürünlerle temizlenmektedir .
Ekstra yastık, pike, yatak örtüsü, dekoratif yastık gibi malzemeler tüm odalardan kaldırılacaktır.
Kat Hizmetleri personeli misafir odada iken talep dahilinde bile temizlik işlemi yapmayacaktır.
Odalarda bir önceki misafirin kullanımdan kalan hiç bir malzeme bırakılmaz. Buna dekor için kullanılan runner gibi malzemelerde, dahildir.
Her bir oda için ayrı temizlik malzemesi kullanılır(mop ve temizlik bezleri).Aynı temizlik malzemesi ile 2.nci bir oda temizliği yapılmamaktadır.
Gıda güvenliği kapsamında mutfak, bar ve restoranlarda alınan önlemleri artırdık.
Yemek servisi verilen masalar arası mesafe 1,5 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.
Yiyecek içecek sunum üniteleri girişlerine dezenfeksiyon üniteleri yerleştirilecek ve misafirin kullanımı teşvik edilecektir.
Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarını korumaya ve temastan kaçınmaya özen gösterecektir.
Açık büfe uygulaması misafir tarafına misafir erişimini engelleyecek şekilde bariyer yapılacak, servis ise mutfak personeli tarafından sunulacaktır.
Ortak kullanım alanlarında yer alan çay/kahve makinesi, su sebilleri, içecek makinesi gibi araçların self servis olarak değil servis elemanı aracılığıyla servis alması sağlanacaktır.
Mutfak ve ilişkili alanların, mutfakta kullanılan her türlü donanım ve ekipmanın, tezgâh ve saklama alanlarının temizlik ve hijyeni düzenli olarak sağlanmaktadır.
Gıda üretim alanına hammadde ve ürün sevklerinde ve mutfak alanında hijyen bariyerleri, sterilizasyon cihazları, el ve vücut hijyeni için gerekli alet ve ekipman bulundurulacaktır.
Mutfak alanlarına görevli olmayan personel giremeyecektir.
Mutfak ve Yiyecek-İçecek personeli çalışma esnasında iş kıyafeti ve kişisel koruyucu ekipman
kullanır, ellerini düzenli olarak yıkayıp dezenfekte edecektir.
Mutfakta, personelin uyması gereken kurallar ve iyi hijyen uygulamaları ile ilgili görsel/yazılı bilgilendirme yapılacaktır.
Tesisin tamamında(barlar, snack barlar dâhil)servis malzemeleri bulaşık makinasında yıkanır.
Havuz ve plaj bölgesindeki tüm şezlonglar ve şemsiyeler kişisel mesafe kuralına uygun olarak düzenlenmiştir. (Şezlong araları 1,5m)
Havuz içerisinde uyulması gereken kişisel mesafe ile ilgili uyarı levhası havuz etrafında konumlandırılacaktır.
Açık havuzlar 1-3 ppm, kapalı havuz 1-1,5 ppm aralıklarının en üst seviyesinde klorlama işlemine tabi tutulacaktır.
Plaj ve Havuz bölgesindeki tüm şezlong ve oturma grupları etkin dezenfektanlar ile periyodik olarak temizlenecektir.
Plaj ve havuz bölgesinde suya girilmeden önce duş alınması gerektiğine dair uyarı tabelası bulundurulacaktır.
Havuz kapasiteleri göz önünde bulundurularak havuz kullanıcı sayılarını belirlenmiş olup(her yüzücü için 4 m2) ve kullanıcılar arasındaki mesafe en az 1,5 m. olacak şekilde planlanmıştır. Yapılacak olan havuz aktivitelerinde bu fiziki mesafe ve temas göz önünde bulundurulacaktır.
Tesisimiz içerisinde çocuklara ayrılmış oyun odaları, çocuk kulübü, oyun bahçesi-alanı. gibi üniteler Turizm Bakanlığı’ nın yayınladığı “Konaklama Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci” genelgesi kapsamında kullanıma açılacaktır. Çocuk Clubünün kullanımı sosyal mesafenin uygulanabilmesi için rezervasyonlu ve süreli olarak hizmet verecektir.
Hamam, sauna, buhar odası, duşlar ve diğer alanların temizlik ve dezenfeksiyon sıklığı düzenlenmiştir.
Tüm bu alanlarda kapasite göz önünde bulundurularak ve fiziksel mesafe (1,5m.) korunacak şekilde düzenlenmiştir. Kullanıcı sayısı ve kullanım rezervasyon sistemine bağlanmıştır.
Spa personeli çalışma esnasında iş kıyafeti ve kişisel koruyucu ekipman kullanır, ellerini düzenli olarak yıkayıp dezenfekte edecektir.
Fitnes salanında el dezenfektanı bulundurulacaktır.
Fitness kullanım alanı kapasitesi belirlenmiştir, kişi başı 2,5 m2 alan olacak şekilde düzenlenmiştir.
Fitness kullanım alanları ve cihazlar her kullanım sonrasında görevli personel tarafından dezenfekte edilecektir. Ek olarak her sabah açılış öncesinde, kapalı olduğu saatlerde ve kapanış sonrası gece saatlerinde tüm alanlar, kullanılan ekipmanlar dezenfekte edilecek
Fitness aletleri kişisel mesafe kuralı uygun olarak yeniden düzenlenmiştir.(Ekipmanlar arası 1.5m)
SPA ve Fitness alanları kişisel mesafe kuralına uygun randevu usulü hizmet verecektir.(10 m2 de 4 kişi)
Toplantı salonlarının masa ve oturma düzenleri kişi başına minimum 2,5 m2 alan sağlanacak ve fiziki mesafe masalar arasında en az 1,5 metre , sandalyeler arası en az 60 cm. mesafe olacak şekilde kullanımları sağlanacaktır.
Toplantı salonları girişlerine el dezenfektanı bulundurulacaktır.
Toplantı salonlarında kullanılan teknik ekipmanlar(mikrofon, telsiz, telefon, monitör vs.)düzenli
olarak dezenfekte edilecektir.
Toplantı salonları düzenli bir şekilde havalandırılacaktır.
Her kullanım sonrasında görevli personel tarafından koruyucu ekipmanlar kullanılarak kullanılan tüm ekipmanlar (sandalye , mikrofon, masa vb.) dezenfekte edilecektir.
Acil durum ve tahliye planları, sivil savunma planları ve risk yönetim süreçleri Covid-19 küresel salgını dikkate alınarak yeniden düzenlenmiştir.
Kapı güvenlik personeli giriş çıkışlarda fiziksel mesafeyi koruyacaktır. Gerekli kişisel koruyucu önlemler için (maske, siperlikli maske ve gerektiğinde bagaj kontrolü, üst arama vb. için eldiven) kullanacak ve el dezenfektanı bulunduracaktır.
Giriş esnasında misafir, çalışan, ziyaretçi, tedarikçi farketmeksizin ateş ölçümü yapılarak kontrol sağlanacaktır.
Güvenlik personeli tarafından ortak kullanılan telsiz/telefon gibi malzemelerin vardiya değişimlerinde teslim öncesi uygun şekilde dezenfekte edilecektir.
Personelin işe geliş ̧ve gidişlerinde vücut ısıları ölçülerek kayıt altına alınacaktır.
İşletme tarafından belirlenen aquapark ve havuzlarda kullanıcı sayıları cankurtaranlar tarafından kontrol edilecektir.
Cankurtaran malzemelerinin her gün iş çıkışında ve iş başlama saatlerinden önce dezenfekte edecektir.
Misafirlerle konuşma esnasında maskesi takılı ve sosyal mesafe alanını koruyacaktır.(1,5-2 metre).
Çağrı merkezi: +90 850 850 00 48